De beste fitness maaltijden op een rij

In de hedendaagse drukke wereld, waar tijd een schaars goed is, vergeten mensen vaak goed voor zichzelf te zorgen. Vooral als het gaat om voeding, kan het een uitdaging zijn om gezonde maaltijden te bereiden die ook nog eens passen bij een actieve levensstijl. Hier komen fitness maaltijden om de hoek kijken! In dit artikel duiken we dieper in op fitness maaltijden en hoe ze jou kunnen helpen om je gezondheids- en fitnessdoelen te laten bereiken.

Voordelen van fitness maaltijden

Fitness maaltijden zijn ontworpen om optimale voedingswaarde te bieden. Ze bevatten essentiële voedingsstoffen die het lichaam nodig heeft om te herstellen na een intense training en om energie te behouden gedurende de dag. Bovendien hoef je niet langer tijd te besteden aan het plannen, inkopen doen en koken van gezonde maaltijden. Sport maaltijden worden kant-en-klaar geleverd, waardoor je kostbare tijd bespaart. Voor mensen die bezig zijn met afvallen of spiermassa willen opbouwen, kunnen fitness maaltijden een geweldige optie zijn. Ze bieden gecontroleerde porties en helpen je om je calorie-inname te beheren.

Gezonde kant en klare fitness maaltijden

Kunnen prep meals wel gezond zijn? De fitness maaltijden zijn zowel lekker als gezond. Een uitstekende fitness maaltijd bevat de juiste balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Eiwitten helpen bij spierherstel en -opbouw, terwijl koolhydraten zorgen voor energie en vetten essentieel zijn voor het lichaam. Portiegrootte is belangrijk, vooral als je werkt aan je gewichtsbeheersing. Een goede fitness maaltijd biedt een gebalanceerde portie die je honger stilt zonder overbodige calorieën.

meal prep maaltijden fitness

Beste prep meals fabrikanten

Let wel op als fanatieke fitnesser dat je bij de juiste prep meals fabrikanten bestelt, want zo heb je een voedzame maaltijd kant en klaar en geen maaltijd die je nog een te grote calorie-inname oplevert. Hieronder volgen vijf fabrikanten, die je voor een gezonde sport maaltijd kunt inschakelen:

 • The Muscle Chef: dit bedrijf is in 2016 opgericht en levert gemakkelijke en gezonde fitness maaltijden. Je kunt maaltijden kiezen om te bulken, droogtrainen, afvallen en je conditie te verbeteren.
 • Rich Meals: dit bedrijf werkt met dagverse ingrediënten, die door eigen koks worden bereid. Met eigen bussen worden je fitness maaltijden op dinsdag, vrijdag en zaterdag bezorgd.
 • Prep the Food: de maaltijden van Prep the Food worden al de volgende werkdag aan huis bezorgd en bestaan uit verse en afgewogen ingrediënten. Je kunt deze maaltijden inzetten voor lunch en avondeten. Bovendien wordt er alleen met duurzame middelen gewerkt.
 • Muscle Meals: dit is toch wel dé sport maaltijden leverancier van Nederland geworden. Voor zowel droogtrainen als afvallen of spieropbouw kun je hier terecht. Alle fitness maaltijden worden dagelijks naar je gebracht of met de post bezorgd.
 • Fuelyourbody: de fitnessmaaltijden van dit bedrijf zijn zo opgewarmd, lang houdbaar en verkrijgbaar in diverse samenstellingen. Je kunt bijvoorbeeld koolhydraatarme maaltijden bestellen of alleen sport maaltijden met vis.

Beste fitness maaltijden recepten

Om je een idee te geven welke heerlijke fitness maaltijden recepten je kunt tegenkomen, volgen hier een vijftal smakelijke voorbeelden:

 • Mexicaanse groentes met kip cajun
 • Zoete aardappels met kipburger en rode kool
 • Risotto spinazie
 • Pasta pesto
 • Chili con carne
 • Zilvervliesrijst met gehaktballetjes, paprika en ui
 • Tilapiafilet met rijst
 • Gamba met gele rijst en groentes
 • Kip piri piri met rijst en gewokte groentes
 • Vegan saté met gele rijst en sperziebonen

Fitness en krachttraining

Met een goede en gezonde voeding alleen kun je niet je fitnessdoelen bereiken. Zorg daarom ook voor een degelijk fitness schema. Lees hier meer over de voordelen van een fitness schema. Wat je fitnessdoelen ook zijn, een goede sportschool waar je kunt fitnessen, krachttrainingen kun doen of waar je deel kunt nemen aan groepslessen is natuurlijk een pre. Bekijk ons aanbod eens en meld je vandaag nog aan. Fit wil je immers 24/7 zijn en bij ons vind je een totaalpakket aan diensten naar een gezondere levensstijl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *